Yhteystiedot

Osoite:

Huovilan Tila / Kallas
Kuoppalanmäentie 354
07550 TORPPI
Kartta & ajo-ohjeet »

Sähköposti:

info@huovilantila.fi

Puhelin:

Linda Kallas:
+358 (0) 40 583 7212

Annastiina Jäppinen:
+358 (0) 40 761 7971

Facebook:

 

 

 

 

Parhaiten tavoitat meidät sähköpostilla!
Voit myös jättää tekstiviestillä soittopyynnön, mikäli emme vastaa puhelimeen.

 

HUOM! Emme järjestä maastovaelluksia.

Toiminta

Pihattopaikkoja | Askellajiratsastuksen opetusta | MökkivuokraustaLuomuheinää

 

Pihattopaikkoja islanninhevosille

Islanninhevoset elävät Huovilan tilalla 5-12 hevosen laumoissa. Jokaisella laumalla on käytössään pihatto ja tilava tarha. Korsirehu tarjoillaan ohjelmoiduista automaateista, joista heinää on vapaasti saatavilla rajoitetun ajan useita kertoja päivässä. Varsojen ja nuorten hevosten seurana on vanhempia ruunia ja tammoja kouluttamassa nuoria lauman tavoille.

Valaistu ratsastuskenttä, pyöröaitaus ja monipuoliset maastot luovat puitteet antoisaan hevosharrastukseen. Ratsukoille on mahdollisuus säännöllisiin ratsastustunteihin ja pitkäjänteiseen valmentautumiseen tilalla vierailevien ammattilaisten johdolla. Ratsastajien ja huoltojoukkojen käytössä on myös puucee, lämmin tallitupa sekä katsomokatos kentän laidalla. Tilalla on neljä 8m² ulkokarsinaa tilapäiskäyttöä varten, pesupaikka hevosille sekä lämmin satulahuone. Kisa- ja näyttelymatkat taittuvat tallin omalla kahden hevosen trailerilla.

Pihattopaikkaan kuuluu:

 • tilava tarha ja pihatto, kesäisin laaja laidun
 • pihatoissa lämmitetyt vesiautomaatit, turve/olkipatja ja suolakivet
 • omalla tilalla tuotettu, auringossa kuivattu analysoitu luomuheinä ohjelmoiduista heinäautomaateista viisi kertaa päivässä
 • kaura ja kivennäinen kerran päivässä
 • madotus voimassa olevien suositusten mukaan*
 • rokotus tallin rokotusohjelma mukaan*

Nuoren hevosen pihattopaikkaan kuuluu lisäksi:

 • valkuaistäydennys tarvittaessa
 • kavioiden vuolu*
 • Jenni Kurjen käsittelyharjoitukset esimerkiksi näyttelyä varten*

Laajat laitumet ja tarhat takaavat sen, että nuoret islanninhevoset liikkuvat riittävästi. Omalla tilalla kasvatettua analyyseillä laadukkaaksi todennettua heinää on riittävästi saatavilla kasvavien nuorien riittävän energian- ja ravintoaineiden saannin varmistamiseksi. Hevoset oppivat kunnioittamaan ihmistä ja tottuvat käsittelyyn pienestä pitäen. Lauman vanhemmat hevoset osallistuvat nuorien koulutukseen ja liikutukseen, nauttien tehtävästään valtavasti.

*lisämaksulliset palvelut

VAPAITA PAIKKOJA VARSALAUMASSA ja TAMMALAUMASSA, ensisijaisesti vuodenvaihteessa vieroitettaville kesällä 2018 syntyneille tammavarsoille ja ratsastuskäytössä oleville tammoille - Lisätiedot: 040 7725185 / Linda tai info@huovilantila.fi Askellajiratsastuksen opetusta ja kursseja

Huovilan tilalla järjestetään vierailevien opettajien valmennustunteja ja kursseja, tarjolla paikkoja myös muille kuin tallilla majaileville ratsukoille. Katso tulevat kurssit Tapahtumakalenterista. Lisätiedot sähköpostitse.

HUOM! Emme järjestä maastovaelluksia tai ratsastustunteja hevosettomille. 

 

Mökkivuokrausta

Huovilan Tila vuokraa hyvin varusteltua talviasuttavaa lomamökkiä tilan välittömässä läheisyydessä. Mökillä on suojaisa rinnepiha, avarat peltonäkymät, erinomaiset ulkoilumahdollisuudet ja oma rauha. Minimivuokrausaika talvikaudella viikonloppu ja kesäkaudella yksi viikko. Majoitustilaa mökissä 3+3 hengelle ja erillisessä vierasmökissä 2+2 hengelle.  Puulämmitteinen sauna ja takkatulen lämpö karkottavat arkikiireet mielestä. Omakotitasoiseen varusteluun kuuluu mm. TV, langaton internet, vesi-wc, tiskikone ja pyykkikone.

Tiedustelut info@huovilantila.fi tai 0407725185 / Linda

 Luomuheinää ja kauraa

Myymme noudettuna tai kotiin kuljetettuna:

 • kuivaa luomuheinää pyöröpaaleissa
 • esikuivattua säilöheinää muovitetuissa pyöröpaaleissa
 • luomukauraa hevosille

Myös pienet erät noudettuna tilalta, lisätiedot mieluiten sähköpostitse tai puhelimitse Lindalta (040 7725185)